The way to natural sound
De NOS mini DAC is een digitaal naar analoog converter zonder enige opsmuk. Zo wordt geen processing toegepast om het signaal te bewerken zoals upsampling en bitconversie. Wel heeft deze omzetter ongelooflijke snelle industrieele dacs aan boord met hoge nauwkeurigheid. Eén en ander vertaalt zich in snelle stijgtijden maar belangrijker, de totale afwezigheid van "pre en post ringing" zoals dit bij veel upsampling ontwerpen terug te vinden is. Hieronder staan voorbeelden  van de weergave van diverse impulsvormige signalen zoals deze worden weergegeven door een dure upsampling DAC en vergeleken met de NOS mini DAC
Los van het feit dat het impulsgedrag zichtbaar en meettechnisch superieur is, blijkt dit vooral uit het gehoormatige aspect. Vooral kleine details en impulsen worden met een enorme nauwkeurigheid weergegeven.
Focussering en plaatsing zijn in deze prijsklasse ongehoord maar valt tevens het diepe stereobeeld op. Deze dac kan op veel plaatsen worden ingezet zoals upgrading van CD-spelers, music servers, televisie, decoders enz.
Zie recensie door Rene van Es voor hifi.nl
Technische specificaties
Nos Mini DAC  Quad series
Voorbeelden van de  Impulse response
NOS mini DAC
Home

Introductie

QUAD

Octave MKII

Hex

Aurix

OEM

Achtergrondinformatie

Hoe te bestellen

Prijslijst

Contact

Links


Awards