The way to natural sound
Specificaties
De Hex is een voortzetting van het thema dat begon met de Quad. Bij de Octave werden de voeding en dacs  verdubbeld boven de Quad met in totaal 8 high speed dac chip-sets. Het resultaat was een dac welke zich kon meten met dacs  in een veel hoger prijssegment zoals bevestigd  door gezaghebbende reviewers zoals Martin Colloms ( The Hifi Critic), Srajan Ebean ( 6moons) en Jason Kennedy (Hifi Choice).
Ruim een jaar zou het kosten een meer veelzijdige dac te ontwerpen welke zich zou kunnen meten met de absolute top. Niet alleen veelzijdigheid, maar ook duidelijk hoorbare verbeteringen ten opzichte van de Octave waren nodig om de Hex te kunnen profileren. Voor de Hex is daarom gekozen voor een dual mono opzet .
De Hex gebruikt 16 geselecteerde industriŽle dacs, 8 per mono kanaal en werkt in  differentiŽle modus. Elk mono board heeft dus weer twee discrete kanalen die de digitale data omzetten naar een differentieel signaal .  Tevens is de ingangs sectie opnieuw ontworpen zodat signalen met een sampling rate van 192kHz kunnen worden verwerkt. Door volledig galvanische scheiding van deze DAC borden zijn drie ringkerntransformatoren benodigd om de DAC boards te voeden, alsmede de besturingslogica en de optionele USB interface. Het chassis is volledig gedempt en hetgeen bijdraagt tot een totaal gewicht van 5500 gram. Er is een ruime hoeveelheid digitale ingangen beschikbaar zoals  1 x BNC coax, 1x RCA coax, 2 x optisch en optionele USB en AES / EBU ingangen.  Door de differentiŽle opzet van de dac zijn in tegenstelling tot veel ontwerpen "echte" gebalanceerde uitgangen gerealiseerd. Om dit gebalanceerde signaal beschikbaar te maken voor de RCA uitgangen is geen elektronica gebruikt maar zijn hoogwaardige Lundahlģ transformatoren toegepast om hier een "single ended" signaal van te maken.

Het resultaat is een dac die zo "analoog" klinkt dat deze al met de allerbeste draaitafels van dit moment wordt vergeleken.
Inside story
Metrum Acoustics is a division of All Engineering
Home

Introductie

QUAD

Octave MKII

Hex

Aurix

OEM

Achtergrondinformatie

Hoe te bestellen

Prijslijst

Contact

Links


Awards